Skip to main content
b07
Het gaat om een liefdevol afscheid voor mens en natuur
new-zealand-1738275-LR
Alles stroomt,
niets blijft
b03c
De dood hoort bij het leven
Het is betekenisvol
b08b
Verdriet laat zich niet vergelijken
previous arrow
next arrow

Voor uitvaartondernemers

ROBIN, een liefdevol afscheid richt zich op uitvaartondernemers in de regio die in geval van drukte, vakantie of anderszins een flexibele oplossing zoeken.  

Als freelance uitvaartbegeleider ben ik inzetbaar voor werkzaamheden zoals:

  • Een uitvaart begeleiden vanaf de eerste melding tot het nagesprek
  • Een deel van een uitvaart overnemen, bijvoorbeeld het regelgesprek of de uitvaart zelf
  • Assistentie/gastvrouw bij een condoleance of een uitvaart
  • Waarneming, dag en nacht

Het afscheid, het verhaal. De gesprekken met de nabestaanden zijn mij het dierbaarst. Iedere persoon en familie is uniek. Tijdens een eerste gesprek krijg je inzicht in het leven van een persoon en de nabestaanden, en wat voor hen belangrijk is. Om vervolgens alle grote en kleine signalen mee te nemen bij het vormgeven van het afscheid. Het verhaal van iemands leven te (laten) vertellen. Dat is wat me raakt en waar ik het voor doe. De rol en wensen van de nabestaanden zijn hierbij van groot belang. Zij moeten verder. Alle herinneringen aan een mooi afscheid bieden hen troost.

Flexibiliteit. De freelance uitvaartwerkzaamheden combineer ik met mijn werk rondom duurzaamheid en onderwijs. Duurzaamheid is een speerpunt bij mijn werkzaamheden voor de Hogeschool Utrecht. Samen met collega’s verzorg ik de duurzaamheidscursussen en begeleid ik studenten die afstuderen op een duurzaamheidsonderwerp. Hierbij sta ik niet meer dan een halve dag of avond per week voor de klas. Doordat het werk voor de hogeschool doorgaans flexibel in te plannen is, ben ik goed oproepbaar voor last-minute uitvaartwerk. De duurzaamheidservaring die ik binnen het onderwijs heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in de uitvaartsector. Zie duurzame uitvaart.

Een goede klik. Vanzelfsprekend is het erg belangrijk dat het goed klikt tussen u als uitvaartondernemer en mij als freelance uitvaartbegeleider. Ik vertegenwoordig uw bedrijf en ben uw visitekaartje. Graag loop ik dan ook enkele dagdelen mee om kennis te maken met elkaar en de werkwijze. Het kennismakingsgesprek en de inwerkperiode zijn geheel vrijblijvend.

Wanneer een particuliere opdrachtgever aan mij vraagt om de uitvaart te verzorgen, dan zal ik dat doen onder de naam van  één van de uitvaartondernemingen waar ik mee samenwerk. Uiteraard kunt u erop vertrouwen dat ik, namens uw onderneming, een vertrouwde en professionele indruk bij de nabestaanden achterlaat.

Heeft u interesse? Graag kom ik bij u langs voor een kennismaking.

Landelijk_Meander_Netwerk_-_beeldmerk_kleur_175px.pngnetwerkuitvaartvernieuwers_175px.png